A leghosszabb fesztiválsállal szeretnének bekerülni a rekordok könyvébe Marosvásárhelyen

Az erdélyi Kult Alternatív Kulturális Fesztivál egyéves kihívást indított pénteken amelynek célja egyetlen terjedelmes fesztiválsál összeállítása, és ezzel bekerülni a rekordok könyvébe is. A Marosvásárhelyi Állatkertben felállított sálfa előtti téren tartott rendezvény keretében Kádár Annamária főszervező elmondta, generációkat, nemzetiségeket, földrajzi helyeket, a világban lévő hasonlóságokat szeretnék összekötni úgy, ahogy a kötésben a szemek is összekulcsolódnak. 

Az erdélyi Kult Alternatív Kulturális Fesztivál egyéves kihívást indított pénteken amelynek célja egyetlen terjedelmes fesztiválsál összeállítása. A főszervező, Kádár Annamária közölte, akkor is folytatják a sál összeállítását, ha ez egyeseknek nem tetszik. Mondta ezt arra utalva, hogy a 2023-ban karácsonyfaként, Marosvásárhely főterén felállított sálfát a közösségi oldalakon hangoskodó, elégedetlen lakosok nyomására az állatkertbe helyezték át. Köszönetet mondott ugyanakkor Szántó Jánosnak, az állatkert igazgatójának azért, hogy decemberben felajánlotta, hogy oda vigyék a szimbolikus fát. 

A szerző felvételei.

„Közösen hiszünk abban, hogy, ha sok kicsi ember sok kicsi helyen sok apró dolgot megtesz, akkor megváltoztathatja a világ arcát. A társadalmi felelősségvállalás, a cselekedni akarás jegyében arra gondoltunk, hogy tegyünk közösen azért, hogy a körülöttünk levő világ egy kicsit jobb hely legyen” – mondta a pszichológus főszervező.

Az erdélyi Kult Alternatív Kulturális Fesztivál arra kér közösségeket és egyéneket, hogy közösen készítsenek egy rekordhosszúságú fesztiválsálat. A feltétel csupán annyi, hogy a daraboknak 20 centiméter szélesnek kell lenniük. Legalább 40 országból szeretnének összegyűjteni sálakat. 

A benevezők köthetnek akár állatmintás darabot is, benevezhetnek egyénileg, vagy közösségileg (család, barát, iskola, munkaközösség). Az elkészült sáldarabhoz csatoljanak egy fotót a készítőkről egy, a településükre jellemző látványosság előtt – mondta Kádár Annamária. Részleteket erről itt találhat. A kihívást a tervek szerint egy év múlva, 2025 június 21-én ugyancsak a Marosvásárhelyi Állatkertben zárják. Remélik, hogy sikerül bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe, és hosszabb sálat kötni, mint a jelenlegi rekord, ami 1787 méter. A hossznál azonban fontosabb céljuk, hogy negyven ország csatlakozzon. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?