Miért mutatja Trumpot a kereső, ha beírjuk, hogy „idióta”?

Hogyha beírja a Google keresőjébe, hogy "idiot", akkor a fotók között a legtöbb népszerű találat Donald Trump lesz. Ez nem a véletlen műve.

A Vice cikke rámutat: Reddit-felhasználók piszkálták meg a kereső rendszerét, miután szándékosan posztoltak olyan cikkeket tömegesen, amelyekben Trump fotója megtalálható és az "idióta" szó is. Nem sokkal korábban brit tüntetők a brit toplisták élére tolták fel a Green Day "American Idiot" című dalát, hasonló céllal.

Május végén a népszerű kereső a "nácizmus" szót a Republikánus Párt ideológiájának egyik részeként jelenítette meg egy "Wikipédia-vandalizmus" következtében, amelyre nem figyeltek oda.

2003-ban egyébként a "miserable figure", azaz a "nyomorult alak" kifejezés mellé társították George W. Bush korábbi amerikai elnököt.

A "Google bombing" taktika egy hamis kapcsolat megjelenítése a kereső adatbázisában. A Google egyébként nem válaszolt a megkeresésekre. A Vice megjegyzi: vannak akik szerint a techóriások kifejezetten a republikánusok ellen dolgoznak, erre azonban nincs valódi bizonyíték.

Címlapi illusztrációnk forrása: publico.es

Kapcsolódók

Kimaradt?