Itt a terv arra az esetre, ha megtalálnák a Loch Ness-i szörnyet

Részben komoly, részben vicces tervet dolgozott ki a Skót Természetvédelmi Ügynökség arra az esetre, ha megtalálnák a Loch Ness-i szörnyet.

A skót állami intézmény tervéről, amely már kilenc éve létezik, most számolt be a BBC. Az ügynökség ugyanis most jelentette ki, hogy "leporolnák" a tervet, hogyha Nessie-t megtalálná valaki. Nem véletlen, hogy újra téma lett a közkedvelt legenda: egy hónappal ezelőtt ugyanis az ország első minisztere, Nicola Sturgeon jelentette ki, hogy szerinte létezik a szörny – igaz, erről mosolyogva vallott.

A terv szerint védelmet nyújtanának egy esetleges új fajnak – például egy szörnynek –, amelyet megtalálnak a tóban, és DNS-mintát vennének belőle. Konzultálnának ugyanakkor a helyi válallkozókkal és közösségekkel is, amennyiben jó hírt kapnának a legendás Nessieről.

A 6. század óta keresett és sokak szerint létező szörny csak a huszadik század első felében vált igazán ismertté. 565-ben egy ír misszionárius számolt be arról, hogy szörnyet látott a tóban, a harmincas években pedig arra is sor került, hogy átfésüljék a tavat. Azóta számos módon megpróbálták bebizonyítani, hogy létezik: nemrég például a genetikai nyomati keresték a vízben, de nem találtak rá.

Ön szerint létezik Nessie?
Igen, biztosan létezik.
Létezett, de nem hiszem, hogy élne még.
Soha nem is létezett.
Created with Survey Maker

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?