Terrorizmus, erőszak, spam – rengeteg tartalmat távolított el a Facebook

Közel kétmillió, terrorizmust népszerűsítő bejegyzést kellett felülvizsgálnia a Facebooknak az első három hónapban, idén.

A közösségi oldal jelentése szerint 1,9 millió, az Al-kaida és ISIS által terjesztett bejegyzést vizsgáltak felül az első negyedévben, ezek többségét eltávolították, a profilokat pedig, amelyek megosztották a tartalmakat, kizárták.

A korábbi módszerekhez csatlakozott a Facebook mesterséges intelligenciája, így még a felhasználók jelzése előtt sikerült megtalálni a posztok 99,5 százalékát. Igaz, ez az arány korábban sem volt alacsony: 97 százalékban találták meg előbb a gyanús bejegyzéseket. Tavaly az első negyedévben 1,1 millió, terrorizmushoz köthető bejegyzést szűrtek ki.

Fizikai erőszakot ábrázoló bejegyzésekből is többet találtak: 1,2 millió helyett 3,4 milliót. Meztelenséget és szexet ábrázoló tartalomból 21 milliót vizsgáltak felül, ez korábban is ilyen mértékben fordult elő.

Gyűlöletbeszédet 2,5 millió alkalommal vizsgáltak meg, 56 százalékkal több ízben, mint a tavalyi első negyedévben. Ezek 62 százalékát a felhasználük jelentették mielőtt a Facebook léphetett volna.

837 millió spam-bejegyzést is találtak, ez 15 százalékos növekedést jelent. A cég szerint "közel 100 százalékát" még a felhasználók jelzése előtt vették észre.

A Facebook havi felhasználóinak 3-4 százaléka hamis a cég szerint. Az első negyedévben 583 millió ilyent távolítottak el, az előző év első negyedévében valamivel többet, 694 milliót.

Kapcsolódók

Kimaradt?