Tavaly is növelte forgalmát és nyereségét a Huawei

Jelentősen növelte forgalmát és nyereségét tavaly a kínai Huawei Technologies informatikai, mobil távközlési berendezésgyártó és szolgáltató konszern. A cég az elkövetkező egy évtizedben az előzőhöz képes negyven százalékkal tervezi növelni kutatási-fejlesztési kiadásait - tájékoztatta az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft.

A Huawei Technologies tavaly 92,5 milliárd dollár, az előző évinél 15 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett 7,3 milliárd dollár nettó nyereséget ért el.

A legnagyobb forgalmat, 45,7 milliárd dollár a konszern távközlési berendezés üzletága bonyolította tavaly, 2,5 százalékkal magasabbat a 2016-osnál.

A legnagyobb, 35 százalékos növekedést viszont az egyebek között a felhőszolgáltatásokkal, big data és adatközpont szolgáltatásokkal, illetve a dolgok internete (IoT) technológia fejlesztésével foglalkozó vállalati üzletág érte el 54,9 milliárd jüan (8,4 milliárd dollár) bevétellel.A konszern okostelefonokat és egyéb számítástechnikai eszközöket fogalmazó fogyasztói üzletága is jó eredményt ért el: forgalmát 153 millió okostelefon értékesítésével 31,9 százalékkal 36,4 milliárd dollárra növelte.

Az informatikai-távközlési konszern a jövőben még a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektet kutatási-fejlesztési erőfeszítéseinek fokozására, ezért az elkövetkező egy évtizedben évente 10 milliárd dollárt fordít annak finanszírozására. Az elmúlt egy évtizedben a Huawei közel 61 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre.

A konszern soros vezérigazgatója Ken Hu elmondta, hogy a Huawei 2018-ban a dolgok internete (IoT), a számítástechnikai felhőszolgáltatások, a mesterséges intelligencia (AI), valamint a következő generációs (5G) mobil technológia fejlesztésére és elterjesztésére összpontosítja fejlesztési erőfeszítéseit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?