Végre fellőtte rakétáját a lapos Föld-hívő

Sokadik próbálkozás után végre fellőtte házi készítésű rakétáját az amerikai Mad Mike Hughes.

A lapos Földben hívő amerikai férfi több ízben is megpróbálkozott, legutóbb februárban. Akkor nem indult el a rakétája, korábban pedig heteken át gyógyult egy kísérlet után.

Hughes azonban nem adta fel és szombaton végre 571,5 méter magasra fel tudta lőni magát Kalifornia államban. Kissé megsérült, fáj a háta, de egyébként jól van – mondta el. Megkönnyebbült, mert végre bebizonyította, hogy igenis képes erre. "Örvendek-e, hogy megtettem? Igen, azt hiszem. Reggel fogom ezt érezni. Nem fogok tudni kikelni az ágyból. De legalább hazamehetek, vacsorázhatok és láthatom a macskáimat ma este" – fogalmazott.

Hughes egyébként azt is elmondta korábban, hogy nem biztos abban, a Földnek frizbi-alakja van – de éppen ezért szeretne kijutni az űrbe, hogy választ kapjon a kérdéseire. A terve éppen az, hogy egy olyan rakétát építsen, amely 109 kilométer magasba repíti.

A NoizeTV teljes adása a kilövésről itt érhető el.

A lapos Föld hívei egy 19. századi feltaláló és vallási vezető mai követői. Samuel Rowbotham a Bibliára alapozva állította, hogy valójában az Északi-Sark áll a korong alakú Föld középpontjában, Déli-Sark pedig nem is létezik, az egy a korongot körülölelő, magas jégfal. A kontinensen vízen úsznak, alattuk tűz ég. A Nap a Föld felett kering.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?