Ezeket a felületeket olívaolajjal is tisztíthatja

Tudta, hogy az olívaolaj sokkal egészségesebb, mint az étolaj? – teszi fel a kérdést cikkében a Proto Thema. A cikk emlékeztet Görögország és az olívaolaj közötti szoros kapcsolatra, a vallási eseményeken (keresztelő) való használatára, illetve Athén, a bölcsesség istennőjének legendájára is.

A gasztronómiában, gyógyászatban rendszeresen használt olajról azonban kevesen tudják, hogy erős tisztítószer is. Íme öt felület, amit nyugodtan tisztíthatunk olívaolajjal a környezetszennyező, vegyszerekkel teli tisztítószerek helyett.

Ezüst tárgyak. Fogjunk egy puha anyagot, tegyünk rá pár csepp olívaolajat és óvatosan töröljük át az ezüst tárgyainkat.

Rozsdamentes acélfelületek. Zsírtalanítsuk a felületet néhány csepp ecet segítségével. Tegyünk pár csepp olívaolajat papírtörlőre és a rozsdamentes acélfelületet töröljük át vele.

Bőrülések. Ha néhány cseppnyi olívaolajjal áttöröljük a székek bőrülését, olyanok lesznek, mintha most vásároltuk volna.

Fa padok. Keverjünk össze ugyannyi citromlevet és olívaolajat, és töröljük át vele a fa felületeket.

Öntöttvas edények. Meleg vízzel mosogassuk el az öntöttvasból készült edényeinket, töröljük szárazra. Ezután egy papírtötlőre tegyünk pár csepp olajat és kenjük be vele az edényt, így elkerüljük a rozsdázást. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?