Sportról, HR-ről, vallásról szól az idei Szociológus Napok

A magyar futballról tartott előadástól a kolozsvári diákok szexualitását vizsgálón át a Kovács Ágnes olimpiai és világbajnok úszóval való találkozásig számos eseménnyel várja az idei Szociológus Napok az érdeklődőket.

A kolozsvári esemény – amely nemcsak szakmabeliekhez szól – március 6 és 8. között zajlik a Dosztojevszkij (volt Szántó/Plugarilor) utca 34. sz. alatti épületében. A rendezvény olyan tevékenységeket, előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket tartalmaz, melyekkel formális egyetemi keretek között nem találkozhatunk. Főként aktuális és közéleti, szociológiailag megközelíthető, témákat feldolgozva, erdélyi és külföldi, elismert szakemberek hozzájárulásával.

A részletes propgram itt érhető el, de kiemeljük azokat, amelyekről semmiképp sem érdemes lemaradni. 

Kedden többek között az kerül megbeszélésre, hogy miként lett Magyarország futballnagyhatalom, majd a Ceaușescu-kor tiltott meccsnézéseinek világába nyerhetünk betekintést. Szerdán a kolozsvári diákok szexualitása, a holokauszt tabusítása, az erdélyi humor szereplőinek ismertetése kerül terítékre, de a karrier coachinggal, a munkapiaci rugalmassággal is foglalkoznak.

Csütörtökön szó esik az erdélyi magyar fiatalok kulturális szegmentációjáról, nemzeti radikalizmusról, az iszlám és az emberi jogok kapcsolatáról, majd Kovács Ágnes olimpiai és világbajnok úszó mesél arról, hogyan ért el sikereket.

A Szociológus Napok a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet és a Max Weber Szakkollégium kétnapos rendezvénye, melyet immár nyolcadik alkalommal szerveznek meg a kar diákjai és oktatói.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?