banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Elveszik a munkát a robotok vagy segítik? Techóriások vezetői inkább optimisták

Bár az akadémiai szféra inkább pesszimista, néhány techóriás részéről biztató üzenet érkezett a mesterséges intelligencia jövőjét illetően.

Általában véve nem kell attól tartani, hogy elveszi a munkákat a mesterséges intelligencia – inkább átalakítja azt, és hatékonyabbá teszi – véli Yann LeCun, a Facebook munkatársa, aki szerint túloznak azok a hírek, hogy az emberi munkavégzés csökkenőben van. Ezzel egyetért a Google-munkatárs, Peter Norvig és Eric Horvitz, a Microsoft szakembere is.

A három techóriás részéről megszólalók, akik az American Association for the Advancement of Science (AAAS, Amerikai Szervezet a Tudomány Fejlődéséért) tagjai is, a Redditen írtak erről.

Horovitz arra a kérdésre, hogy mely munkák vannak veszélyeztetve a mesterséges intelligencia által, azt felelte: egy szofisztikált automatizálás sok feladatot inkább támogat, mint behelyettesít – legyen szó művészi munkáról, tudományos felfedezésről és így tovább. Számos munka van, amely mindig az emberekre épít majd: tanítás, mentorálás, orvoslás, szociális munka, gyereknevelés.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?