Magyar fejlesztéssel figyelik a sportolók egészségi állapotát a téli olimpián

A GE Healthcare magyar és amerikai szoftvermérnökei fejlesztették ki azt a digitális analitikai rendszert, amely lehetővé teszi, hogy az orvosok valós idejű tájékoztatást kapjanak a sportolók egészségi állapotáról, sérüléseiről, esetleges baleseteiről – írja a Budapest Business Journal.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal közösen fejlesztett rendszer Pjongcsangban debütál, de a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokon is használják majd. A GE Athlete Management Solution (AMS; Sportorvosi Menedzsment Rendszer) egy felhő alapú rendszer, amelyben jelenleg 40 ezer akkreditált személy adatait őrzik, amelyekhez az orvosok bárhol, bármikor hozzáférhetnek.

„A tárolt adatokat folyamatosan elemezzük, és a szervezőbizottság, az orvosi bizottság folyamtosan látja, hogy hol van szükség esetleg több orvosra, melyek azok a helyszínek, ahol felsűrűsödnek a sérülések, vagy ahol egyéb betegségek kezdenek kialakulni” – magyarázta Ferik Attila, a GE Healthcare Software Platform fejlesztési igazgatója.

A rendszer többnyelvű, így a különböző országokban dolgozó orvosok az anyanyelvükön dolgozhatnak és működhetnek együtt más orvosokkal. Emellett magában foglalja az orvosi rendelvényre beszerezhető gyógyszerek listáját is – írja az Euronews.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?