A Facebook és Google korábbi szakemberei lépnek fel a Facebook és Google ellen

A Facebook és a Google korábbi munkatársai alapították meg a Center for Humane Technology-t, hogy fellépjenek az internetes függőség ellen.

A céljuk olyan technológia kifejlesztése, amely az emberek érdekeit szolgálja. A projektet a Common Sense nonprofit szervezet támogatja. A projekt élén egy korábbi Google-dolgozó, Tristan Harris és a korábbi Facebook-befektető és tanácsadó Roger McNamee áll.

A kampány során olyan oktatási anyagokat juttatnak el családokhoz, amelyek a digitális platformok potenciális veszélyeire hívják fel a figyelmet. Olyan javaslatokat tesznek, mint a telefonos jelzések kikapcsolása vagy a képernyő fekete-fehérre állítása.

Lobbizni fognak azért is a törvényhozóknál, hogy szabályozzák a manipulatív gyakorlatokat alkalmazó techcégeket, illetve etikai standardokat állítanak fel, amelyekkel az iparágat bírnák rá arra, hogy szorítsa háttérbe a digitális függőséget.

A Common Sense vezérigazgatója, James Steyer arra figyelmeztet, hogy a techcégek tömeges, valós idejű kísérleteket végeznek a gyerekeken, és jelen pillanatban senki nem vonja őket ezért felelősségre. "Amikor a szülők rájnnek arra, hogy hogyan használják ki ezek a cégek a gyerekeinket, csatlakozni fognak hozzánk, hogy követeljék az iparág változását és bizonyos gyakorlatainak fejlesztését" – fogalmazott Steyer.

A projekt élén egy korábbi Google-dolgozó, Tristan Harris és a korábbi Facebook-befektető és tanácsadó Roger McNamee áll.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?