Karácsonyi ajándékötletek mindenkinek

Az a jó ajándék, aminek a másik örül – mondja Lázár Éva, a Chic Ville marketingmenedzsere. Ezt szerinte nehéz általában az utolsó percben kitalálni és beszerezni, mert ahhoz ismerni kell a megajándékozott hobbijait,  hogy mit kedvel, mivel tölti szívesen a szabadidejét.  Ajándéktippek nemek és korosztályok szerint.

Gyerekek

A gyerekeknek Lázár Éva a szokványos játékok, ajándékok helyett inkább a plüssfigurákat ajánlja. Magyarázata szerint a plüssállat a gyerekeknek mindig egy különleges kötődést tesz lehetővé, például a macikhoz oda lehet bújni elalváskor. Van egy francia designer által tervezett mackócsaládunk, amelynek minden darabja kézzel készített és mindegyik mackónak saját neve van, például: Ryan, Lisebeth, Hadrien. Praktikus ajándékok ezek, hiszen kollekciót lehet kialakítani belőlük, így ha szereti a gyerek, később egy-egy újabb darabbal is megajándékozhatjuk – ajánlja a marketingmenedzser.

A gyerekek általában szeretik az állatokat, így egy állatmintás ajándék is tökéletes lehet. Kisebbeknek például egy mackós sapkát vagy papucsot, nagyobbaknak pedig állatmintás bögrét is ajándékozhatunk. A kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt örömet szerezhetünk egy karácsonyi zoknival, amit megtöltünk édességgel. Ez az ünnepi hangulat megteremtésében is segít.

Egyetemisták és fiatal párok

Az egyetemistáknak nagyon fontos az önkifejezés, így mindenképpen a hobbijukhoz, ízlésükhöz passzoló ajándékot válasszunk. Ha például a barátunk, rokonunk, ismerősünk szeret biciklizni, ajándékozhatunk egy biciklit ábrázoló, fiatalos fali képet, ami egy egyszerű bentlakás falát is hangulatossá tudja tenni. Praktikus ajándékokat is adhatunk nekik: párnát, egy puha plédet vagy éppen egy termoszt, amiben magával viheti a kávéját.

Az állatszerető fiataloknak ajándékozhatunk állatos párnát, festményt, bögrét, dísztárgyat. Érdemes nézelődni a feliratos tárgyak között is, hiszen egy kedves, vicces felirat egyedivé tud tenni egy egyszerű tárgyat is.  Egy fiatal párt, friss házasokat meglephetünk praktikus és dekoratív tárgyakkal, a reggeliző- vagy ebédlőasztal kellékeivel: egy szép terítővel, vidám színű tányérokkal, díszes teáscsészével, kávébögrékkel. Ezek lehetővé teszik, hogy kellemes pillanatokat töltsenek el az étkezéseknél.  

Nők

A hölgyeknek a legkönnyebb és egyben a legnehezebb ajándékot választani. Könnyű, hiszen nagyon sokféle termék közül választhatunk, ugyanakkor nehéz a sokféleségben megtalálni, aminek igazán örül a megajándékozott. A nők általában szeretik csinosítgatni, alakítani az otthonukat, így ha már jártunk a lakásukban, választhatunk a stílusához illő lakásdekorációs tárgyak közül.

Nagy a választék a fényképkeretekből is, ezeket nagyon egyszerű személyessé tenni egy közös fotóval. Ha a szerettünk szívesen van a konyhában, bizonyára örülne a tálaláshoz szükséges tárgyaknak: egy szép terítőnek, egy különleges tortakínálónak.  Kávé- és tearajongóknak is könnyű megfelelő ajándékot választani: a bögréken és teáscsészéken túl vásárolhatunk feliratos teatartó dobozokat vagy tálcákat. Az ékszerdoboz vagy karóratartó is olyan ajándék, amit nem feltétlenül vásárol meg magának az ember. A többféle ízlésnek megfelelő, különböző stílusú és anyagú darabok között bizonyára megtaláljuk azt, ami szerettünknek is tetszik – ajánlja Lázár Éva.  

Férfiak

A férfiak megajándékozásánál egy jó kiindulási pont a hobbijuk. Számukra vásárolhatunk olyan, szenvedélyekhez kötődő tárgyakat, mint a miniatűr biciklik, vintage fényképezőgépek, írógépek, telefonok, kisautók, repülők. Ezek nagyon stílusosak, akárcsak az íróasztalra való dobozok, bőrből készült ceruzatartók. Hasznos és nagyon praktikus ajándék lehet egy naptár, egy bőrkötésű határidőnapló. A borkedvelőket megajándékozhatjuk egy kreatívan becsomagolt bortartóval vagy díszdobozokban kapható eszközökkel.

Nagyszülők, idősek

Az idősebb családtagok számára a rusztikusabb tárgyakat javasolná Lázár Éva. Ők általában abban az időszakban tanulták meg értékelni a dolgokat, amikor még nem volt azokból túl sok, viszont az minőségi volt. A nagymamák gyakran foglalatoskodnak a konyhában, így biztosan örülnének egy szép köténynek. Náluk a konyha központi szerepet tölthet be, így az igényes konyhai eszközök, süteménytartók, cukorkatartó dobozok, kancsók vagy egy szép tányérszett mindig jól jön.

Munkatársak

Talán a munkatársaknak, kollégáknak a legnehezebb ajándékot választani. Lázár Éva szerint azonban bizonyára tudjuk az illetőről, hogy teázik vagy kávézik, így választhatunk neki egy bögrét és egy apró dísztárgyat, ami emlékezteti ránk. Továbbá egy egyszerű képkeret egy kedves üzenettel, képeslappal is szép meglepetés lehet.  

Kapcsolódók

Kimaradt?