Reagáltak a techóriások a netsemlegesség eltörlésére

Több techóriás is megszólalt, miután az Egyesült Államokban eltörölték a netsemlegességet biztosító előírásokat.

A Netflix Twitteren közölte: a netsemlegesség sosem látott innovációt, kreativitá és civil aktivitást eredményezett, ezért csalódottak a döntésben. Egy hosszú jogi harcra lehet számítani. A Netflix a kis és nagy innovátorok pártján áll szemben a félrevezetett Szövetségi Kommunikációs Bizottsággal.

A döntés elrontott folyamatok, elrontott politika és elrontott rendelkezések eredménye – írták a Mozilla készítői, akik ígérik, hogy kiállnak a szabad internet mellett, és közösen az ügyet felkarolókkal a Kongresszushoz és a bíróságokhoz fordulnak a netsemlegesség eltörlése miatt.

A Google azt írta, kitartanak a tömegek által támogatott netsemlegesség mellett, amelyet a bíróságok is engedélyeztek. Más támogatókkal karöltve fognak erős és érvényesíthető védelmet kiharcolni. 

Az innováció és szólásszabadság elleni lépés ez a döntés, amely ellen harcolni fognak – írta a Twitter.

A Facebook részéről Sheryl Sandberg vezérigazgató szólalt fel, aki kiábrándítónak és károsnak nevezte az FCC döntését. Egy szabad internet kiemelten fontos az új ötletek és a piaci lehetőségek számára, az internetes szolgáltatók pedig nem szabadna döntsenek arról, hogy milyen tartalmakat érhetnek el a felhasználók és hogy kérhetnek-e többet bizonyos honlapokért.

Ajut Pai, a Szövetségi Kommunikációs Bizottság vezetője szerint ez az intézkedés megnyitja az utat a befektetések és az innováció előtt a telekommunikációs cégek számára. Ezek a cégek azonban éppen az ellenkezőjét tették korábban is, és sokkal inkább a profitmaximalizálás érdekelte őket. A legrosszabb forgatókönyv szerint ezennek megnyílik az ajtó a fokozatos árazások előtt, amelyek korlátozzák a kevesebbet fizetők internethasználatát, előnyben részesíthetnek bizonyos honlapokat vagy szolgáltatásokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?