A Székely Nemzeti Múzeumba érkezik a budapesti Jégkorszak című kiállítás

A budapesti Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című vándorkiállítását ötödik erdélyi helyszínként a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum látja vendégül.

Az október 26-án, csütörtökön 18 órakor nyíló kiállítás megrendezésének aktualitását a napjainkban sokszor emlegetett és sokakat foglalkoztató globális klímaváltozás adja.

A tárlat az e téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott, esetenként téves elképzeléseket kívánja tisztázni, ugyanakkor egy interaktív, családbarát felfedező út során az elmúlt jégkorszak élővilágát, létrejöttét és alakulásának folyamatait mutatja be.

A kiállítás olyan kihalt fajokat is bemutat, amelyek például a barlangrajzokon is szerepelnek, illetve a maradványok alapján tudják a szakemberek, hogy az ősember naponta találkozott velük, esetleg vadászott is rájuk. Így mamut, kardfogú tigris, pézsmatulok csontváza vagy rekonstrukciója is látható lesz a tárlaton.

A megnyitó vendégeit a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, Vargha Mihály köszönti. Köszöntőt mond ugyanakkor Csergő Tibor András, a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum igazgatója, a kiállítás székelyföldi kurátora. A tárlatot dr. Medzihradszky Zsófia, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgató-helyettese nyitja meg és mutatja be. A kiállítás 2018. január közepéig látogatható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?