Felmérés: mennyi szex számít „normálisnak”?

Még a fiatalabb korosztályhoz tartozók is meglepően kevés alkalommal bújnak ágyba párjukkal – derül ki a Kinsey Intézet legfrissebb kutatásából.

A kutatók azt vizsgálták, hogy mennyi szex számít „normálisnak” 20, 30, 40 vagy 50 évesen. Megállapították, hogy a 18-29 éves korosztályhoz tartozók átlagosan heti kétszer szeretkeznek a párjukkal, ami a korábbi felmérésekhez képest jelentős csökkenést jelent.

A 30 és 39 évesek heti 1,6 alkalommal szexelnek, vagyis egy évben nagyjából 86-szor. Később pedig még tovább csökken ez a szám: a 40-49 közötti korosztályhoz tartozók kevesebb, mint heti egyszer bújnak ágyba párjukkal, nagyjából évi 69-szer.

A kutatás vezetője, Dr. Justin Lehmiller a Medical Dailynek elmondta, az eredmények azt mutatják, az évek múlásával egyre inkább csökken a szexuális aktivitás, ami leginkább a különböző egészségügyi problémák megjelenésének köszönhető.

Hozzátette, hogy az 50 év felettiek szexmennyiségét nem is tudták megállapítani, mert a legtöbben nem voltak hajlandóak nyilatkozni az intim szokásaikról. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?