Saját videoplatformot jelentett be a Facebook

A Facebook bemutatta új videoplatformját, amelynek a neve Watch és amely egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el.

A szolgáltatás olyan élőben adott vagy felvett sorozatok támogatására készült, melyek egy adott témát vagy történetvonalat követnek. A Watch egyaránt hozzáférhető böngészőből, mobil alkalmazásból és az okostévés Facebook-programokból. Az internetezőknek egy műsorlista segít abban, hogy rendszerezni tudják a kedvenc sorozataikat és azoknak mindig a legújabb epizódjait nézhessék meg.

A Facebook - ugyanúgy, mint a YouTube - különböző témakategóriákat határozott meg, mint az ajánlott vagy mások által mulatságosnak talált anyagok, így próbálják elérni azt, hogy az emberek új videókat fedezzenek fel. A felvételekhez megjegyzéseket lehet fűzni és közben csetelhetünk más nézőkkel, akár közvetlenül, akár egy Facebook-csoporton keresztül.

A Facebook azt szeretné, ha a jövőben egyre több videót hoznának nyilvánosságra az oldalain és saját maga is meg akar jelentetni exkluzív felvételeket. A társaság videókat akar vásárolni az olyan cégektől, mint a Buzzfeed, a Vox Media, az ATTN, a Group Nine Media (Thrillist, NowThis, The Dodo) és más nagy médiapartnereitől.

Kapcsolódók

Kimaradt?