Hackerek támadták meg a brit parlamentet

A brit parlament számítógépes hálózatának üzemeltetői arról tájékoztatták a politikusokat, hogy "kitartó és elszánt" hackertámadás történt az összes felhasználói fiók ellen.

A helyi hatóságok az eseményt követően azonnal vizsgálatokat indítottak, s a munkába a Nemzeti Kiberbiztonsági Központ és az NCA bűnügyi hatóság szakemberei is bekapcsolódtak.

A londoni alsóház egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy engedély nélküli kísérleteket fedeztek fel és az akciók a belső felhasználói fiókok ellen irányultak. A történtek miatt lehetetlenné váltak a parlament hálózatához való külső hozzáférések, ezáltal a képviselők nem érhették el az elektronikus postafiókjaikat.

A The Times korábban arról számolt be, hogy hackerek az interneten eladásra kínálták a politikusok jelszavait. Az NCA pedig azt hangsúlyozta, hogy tudomására jutott egy a parlament ellen végrehajtandó lehetséges támadás.

. A brit kormány az alig több mint egy éve elvégzett átfogó biztonsági felülvizsgálat keretében a kibertámadásokat hivatalosan a nemzetbiztonságot fenyegető legnagyobb veszélyforrások közé sorolta és 1,9 milliárd fontot különített el az ilyen támadások elleni védelem megerősítésére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?