Ennyi volt: véget vet a spamelésnek a Gmail

A Google bejelentése szerint ugyanis a gépi tanulásnak köszönhetően a fent említett üzenetek 99,9 százalékát képesek kiszűrni, vagyis hiába indítják útnak őket, a felhasználók fiókját szinte sosem érik majd el.

Eszerint ezer ilyen e-mailből egy jut át a szűrőn, ami a Google szerint elég jó arány már csak azért is, mert a vállalat mért adatai szerint a gmailes fiókba érkező üzenetek 50-70 százaléka spam.

Ahhoz, hogy az adathalász e-maileket még hatékonyabban lehessen kiszűrni, a Google úgy alakította ki a védelmi rendszerét, hogy bizonyos leveleket csak késleltetve juttat el a felhasználók fiókjába. Ez idő alatt a Google egy részletesebb elemzést végez, hogy kiderüljön, valóban adathalász e-mailről van-e szó. Ezt egyébként az üzenetek 0,05 százalékánál jelenti, szóval arra azért kicsi az esély, hogy valaki emiatt fog lemaradni egy fontos levélről.

A Gmail egyébként nemrég készített egy fontos frissítést, amely figyelmezteti a felhasználót, ha egy olyan – e-mailben kapott – weboldal linkjére akar kattintani, ami minden valószínűség szerint adathalász oldalra vezetne - írja a HVG.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?