Jelentős változást tesztel a Facebook

Gyakran kritizálják a közösségi portált amiatt, hogy a felhasználóinak csak az általuk preferált tartalmakat, világnézeteket jeleníti meg, így "burokban" tartja őket. Ezen változtat a jövőben a Facebook.

A közösségi oldal már tesztel egy új funkciót, amellyel nem (csak) oldalakat, hanem témákat követhetünk. Például ha a horrorfilmekről szeretnénk információkat, akkor elég csak az adott témát követni, ami egy “alternatív hírfolyamként” a különböző oldalaktól szedi össze a posztokat, információkat.

Így, ha kedvelünk egy horrorfilmet, akkor könnyen lehet, hogy nemcsak az azt dicsérő, hanem a kritizáló kritikákkal is találkozhatunk. Zuckerbergék szerint mindez lehetőséget teremt arra, hogy szélesedjen a felhasználók látóköre. A funkció kifejezetten hasznosnak tűnhet, pláne, ha olyan témákra gondolunk, mint a választások, adók, oktatás, egészségügy – és még sorolhatnánk.

Emellett a Twitternél már bevált receptet vennék kölcsön: az üzenőfalon nemcsak az ismerősök posztjai jelennének meg, hanem egy adott téma kapcsán ismeretlenek bejegyzései is.

Kapcsolódók

Kimaradt?