Techcégeknek árulja el a CIA módszereit a Wikileaks

Csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be Julian Assange, a Wikileaks alapítója, hogy olyan eszközökről tájékoztatja a techcégeket, amelyeket a CIA használ hackelésre.

Állítása szerint sok olyan információjuk van még – a szivárogtatás után –, amelyek segítségével a biztonsági réseket betömhetik a cégek. "Azért akarjuk biztonságossá tenni a kommunikációs technológiát, mert enélkül az újságírók nem tudják hatékonyan felelősségre vonni az államot" – fogalmazott Assange.

Az Apple és a Google már bejelentette, hogy a szivárogtatás után máris számos potenciális sebezhető ponton javítottak. A Samsung és a Microsoft jelezte, hogy tudatában vannak a szivárogtatott anyagoknak és vizsgálják azoknak. A Microsoft ugyanakkor jelezte, hogy látták Assange ajánlatát, de még nem kereste meg őket a Wikileaks.

Vince Steckler, az Avast vírusírtó vezérigazgatója szerint a Wikileaks Oroszország szócsöve, de együtt fog működni velük.

A kiszivárogtatott dokumentumokat egyelőre nem hitelesítették szakértők, a CIA pedig visszautasította, hogy nyilatkozatot tegyen az ügyről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?