Bedobja a mesterséges intelligenciát a Twitter

Ed Ho, a Twitter illetékes menedzsere blogbejegyzésében közölte, hogy a jövőben a számítógépes algoritmusokra is számítanának a másokat bántó, sértő, megbotránkoztató tweetek kiszűrésében.

A különleges algoritmusok által felderített fiókokat a jövőben átmenetileg korlátozni fogják. Az automatikusan felismert felhasználók üzenetei csak a követőik számára lesznek láthatók, másoknak nem.

Egy másik újítás, hogy az idővonalon megjelenő üzenetekből akár bizonyos fogalmak vagy teljes mondatok is elrejthetők lesznek. Mindenki eldöntheti, hogy egy napra, egy hétre, egy hónapra vagy korlátlan ideig legyen érvényes az adott rész elrejtése.

A közösségi oldalakra, elsősorban a Facebookra, de a Twitterre is egyre nagyobb nyomás nehezedik amiatt, hogy az eddiginél sokkal többet tegyenek a gyűlöletbeszéd, az álhírek, a demagóg vélemények és a bántó, sértő bejegyzések ellen. Az internetes aktivisták viszont attól tartanak, hogy mindez cenzúrához vezethet. A Twitter eddig alapvetően a felhasználók jelzéseire támaszkodott ebben a küzdelemben, az érintett twitterezők fiókjait törölték vagy zárolták – írja az sg.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?