Legtöbben okostelefonjukról interneteznek az EU-ban

Magyarország, Luxemburg, Románia és Németország internetfelhasználóinak több mint kétharmada számítógépet használt 2016-ban, azonban az Európai Unióban a világháló böngészéséhez legtöbben okostelefont vagy mobiltelefont választanak.

Uniós szinten a 16 és 74 év közötti személyek több mint 80 százaléka használta az internetet. 79% mobil- vagy okostelefont, 64% hordozható számítógépet, 54% asztali számítógépet, 44% pedig táblagépet vett igénybe a böngészéshez.

Spanyolországban interneteztek okostelefonjukról a legtöbben (93%), őket a ciprusiak és a hollandok követik (88%), Horvátország (87%), Nagy-Britannia (86%) és Dánia (85%). Legkevesebben Csehországban (55%), Lengyelországban, Lettországban, Litvániában és Görögországban használják okostelefonjukat internetezésre.

Az internetes navigáláshoz a hollandok 80 százaléka, a finnek és belgák 78 százaléka használ laptopot vagy notebookot, míg Magyarországon, Luxemburgban és Romániában az internetezők 68 százaléka választotta inkább ezeket a hordozható számítógépeket.

Az EU-ban élő 16 és 24 év közötti fiatalok elsöprő többsége okostelefonjáról lép fel a világhálóra (94%), 71 százalék laptopot vagy notebookot választ, míg a táblagépeket a 24 és 54 év közöttiek használják leginkább internetezéshez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?