BMW

A 100. évébe lépő BMW megmutatta, milyenek a jövő járművei

Olyan járműveket tárt a világ elé a századik születésnapját ülő BMW konszern Los Angelesben, amitől még a kerékpárbolondok álla is leesik.

A BMW, a Rolls-Royce, a MINI és a BMW Motorrad márkák jövőjét bemutató konszern nem aprózta el, a jövő járműveit hozta el.

A már márciusban ismertetett BMW Vision Next 100 az önvezető autóval ráálltak a 4D-s nyomtatásra, a légellenállási együtthatót pedig lenyomták az eddigi minimumra. Olyan, zárt ívet adtak a kerékjáratoknak, amely 800 geometriai egységből áll, és ahogy fordul a kerék, az autó külső része is alakul utána. Az ajtók sem a hagyományos módon nyílnak: dupla szárnyas nyílászárót építettek a járműbe. A sofőr dolgát alaposan megkönnyíti a vezérlőpult, ha pedig a robotpilóta vezet, átalakul a belső tér az utas kényelmére.

A Rolls-Royce Vision Next 100 a jövő luxusát képviseli. A közel 6 méter hosszú jármű kézzel készült, de a vásárlók majd kiválaszthatják a tengelytáv hosszúságától a belső térig megannyi részletét. A Mini szintén személyre szabható, és sokat ad az átlátszó anyagokra. A Cooprizer műszerfal jelentősen átalakul, fény alapú interfész lesz, ami a hangulat után alakul.

Nem adja alább a BMW Motorrad Vision Next 100 sem. Első körben: nincs szükség sisakra és védőruhára, ha használni akarjuk majd, ráadásul elvileg el sem eshetünk vele.

Címlapi illusztrációnk forrása: autocar.co.uk

Kapcsolódók

Kimaradt?