Tömegek imádják az izgága embereknek szánt kütyüt

Egymillió dollárt kapott az a fejlesztő csapat a Kickstarteren, akik a világ legértelmetlenebb kütyüjét tervezték meg.

A Fidget Cube nevű tárgynak semmi hasznos funkciója nincs, csak kattogni lehet vele. A kockát kitaláló csapat 15 ezer dollárt kért a gyártás beindítására a Kickstarteren, ehhez képest jelenleg közel 1,9 millió dollárnál tart a kampány, és még van 41 nap a befejezéséig.

A kocka rögtön hat funkcióval is rendelkezik. Van rajta nyomkorászható gomb (három kattogós és kettő hangtalan), röcögtethető tárcsa, forgatható elem, sőt még egy analóg joystickra emlékeztető kar is, amit mindenféle irányba lehet tolni, és még jutott hely egy simogatható üres felületnek és egy kattogtatható gombnak is.

A kampányoldalon több olyan tanulmányt linkelnek, amelyek figyelemzavaros kisiskolások körében próbálták a stresszlabdák és egyéb babrálnivalók hatását felmérni. Az idézett művek szerint a kéz lefoglalása segíti a fókuszálást, szóval a babrálásnak akár még haszna is lehet. Egy tanulmány szerint az emlékezőtehetséget is javítja a babrálás, a legizgalmasabb pedig az a cikk, amely szerint a tollat pörgető, ujjal doboló vagy gyűrűjüket mozgató emberek átlagosan soványabbak, mert a tárgyak piszkálásával több kalóriát égetnek el naponta – írja a FinTechRadar.

Kimaradt?