Itt az iPhone 7 és iPhone 7 Plus

A szerdán bemutatott iPhone 7-tel az Apple némiképp megújította a készülékek megjelenését, amely anyaghasználatát tekintve maradt fém és alumínium. Nemcsak a külcsín, de a belbecs is változott.

A cég leváltotta a megszokott, mechanikus home gombot és a Macbook trackpad-jéhez hasonlóan támogatja a 3D Touch funkciót. Eltűnt a 3.5 mm-es jack csatlakozó, persze az iPhone 7 Plus mellé jár egy Lightning csatlakozós EarPods füles. Az iPhone 7 Plus nem fél a víztõl sem, egy méter mély vízoszlop alatt legalább fél órát kibír. A telefon előlapjára sztereó hangszórók kerültek, és kétszer hangosabbak lesznek, mint a korábbi megoldások. Megjelent a Huawei után az Apple-nél is a dual kamera, a Plus változatban.

A telefonban az Apple A10 Fusion chipset dolgozik, méghozzá négy maggal és 3.3 milliárd tranzisztorral. Két mag a nagy teljesítményt igénylő alkalmazásokhoz használható, a másik kettõ pedig az üzemidõ növelésében segít akkor, amikor a telefon inaktív vagy kis teljesítményigényű appokat futtat.

Az akkumulátor a gyártó információi szerint naponta egy órával tovább bírja, mint az iPhone 6s Plus.

Az Apple csúcsmobilja szeptember 9-tõl lesz elõrendelhetõ 769 dolláros áron, ezért a 32 gigabájtos készüléket kapja meg a vásárló. Emellett választható lesz 128 vagy 256 gigabájtos verzió is. Az Apple iPhone 7 Plus szeptember 16-án kerül a boltokba – írja a telefonguru.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?