Kicselezi a reklámblokkolókat a Facebook

A Facebook hirdetési vezetője kedden megfogalmazott közleményében jelentette be, hogy a vállalat változtat a reklámstratégiáján – Andrew Bosworth természetesen azt hangsúlyozza, hogy a felhasználók érdekében.

Nyilvánvaló, hogy a Facebook érdekei állnak a háttérben, ugyanis a közlemény legfontosabb üzenete az, hogy a jövőben úgy jelenítenek meg hirdetéseket, hogy azokat a reklámblokkolók ne tudják kiszűrni. Mindezért cserébe a felhasználók a korábbinál szélesebb jogköröket kapnak, hogy maguk határozzák meg azt, hogy milyen reklámokat akarnak látni.

A változásról, hogy a HTML-be kiszűrhetetlenül építik be a hirdetéseket, a Facebook minden felhasználóját értesíti az idővonalán, egyúttal felhívják a figyelmet arra, hogy új beállítási lehetőségeket érhetnek el, testreszabhatják a reklámok megjelenését.

A hirdetési vezető elmondja, hogy az ingyenes szolgáltatás fenntartása és fejlesztése a reklámalapú üzleti modellen nyugszik, így a reklámblokkolók egyre terjedő használata komolyan veszélyezteti a további működést – írja az ITcafé. Az Adblock Plus gyártója blogbejegyzésben válaszolt a lépésre: azzal vádolják a Facbookot, hogy nem tartják tiszteletben a reklámokkal elégedetlen felhasználók jogait.

Kapcsolódók

Kimaradt?