Felgyújtotta volna a Google központját egy férfi

Bombát és fegyvert is találtak annál a férfinál, aki a Google központi kampuszának parkolóján hajtott végig autóval, majd gyújtogatásba kezdett.

A Google alkalmazottjai arra lettek figyelmesek, hogy a férfi üvegekkel dobálta az egyik, drága kamerákkal felszerelt autójukat az épület előtt. Mint később kiderült, azok Molotov-koktélok voltak. A jármű nem gyulladt ki, de körülötte megperzselődött a föld.

A 30 éves Raul Murillo Diazt letartóztatták gyújtogatás vádjával. Diaz azt mondta a rendőröknek, hogy azért támadta meg a céget, mert az megfigyelte őt, ez pedig felbosszantotta. Naplót is vezetett azokról az időkről, amikor biztos volt abban, hogy a cég követi tevékenységét.

Diaz bevallotta, hogy több korábbi támadáshoz is köze volt. Június negyedikén fegyverrel lőtt a Google épületének ablakára. Június 10-én pedig egy önvezető autót támadott meg, amit sikerült is felgyújtania. A támadások során szerencsére nem sérült meg senki. A férfi elmondása szerint már egy következő támadást is kitervelt, csak közben letartóztatták – írja az Origo.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?