A Microsoft is fellép a terrorizmus ellen

A Twitter és Facebook után a Microsoft is jelezte, hogy a korábbiaknál szigorúbban fog fellépni azon tartalmakkal szemben, amelyek elősegíthetik a terroristák tevékenységét.

Első körben három alapvető intézkedést hoztak ennek érdekében: szigorítják a szolgáltatásaikhoz kapcsolódó felhasználási feltételeket, ugyanakkor partneri együttműködéseket kötnek különféle szervezetekkel, vállalatokkal, harmadrészt pedig olyan kutatásokat támogatnak, amelyek az ártalmas tartalmak kiszűrését segítik elő.

A Microsoft jelenlegi elgondolása szerint elsősorban azon tartalmak kerülnek törlésre, amelyek erőszakos cselekményeket ábrázolnak, erőszakos tevékenységekre ösztökélnek, terrorista szervezeteket támogatnak vagy arra buzdítják az embereket, hogy csatlakozzanak terrorista csoportokhoz. A szigorúbb fellépés a Bing webes kereső mellett a Microsoft felhős szolgáltatásai kapcsán is megfigyelhető lesz.

A jelenlegi és a jövőbeni együttműködések mind a kormányzati, mind a vállalati szektort érintik. Ezek mellett olyan kutatások támogatására is sor kerül, amelyek tartalomszűrő technológiák kifejlesztésére irányulnak. Ez esetben a cél nem más, mint, hogy a nemkívánatos tartalmakat minél előbb lehessen felismerni és automatizált módszerekkel eltávolítani, legyen szó akár szövegekről, képekről, videókról vagy hangfelvételekről – írja a biztonsagportal.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?