Itt a legújabb Kindle

Kindle Oasis névre hallgat az Amazon e-könyv-olvasójának legújabb, immár nyolcadik változata, amely megújult dizájnt és kijelzőt kapott, és az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb Kindle-t üdvözölhetjük benne.

A névválasztást – mesélte el az Amazon ipari formatervezésért felelős vezetője a Business Insidernek – az indokolta, hogy egy „szentélyt” akartak kínálni olvasóiknak, akik elmerülhetnek a különféle tartalmakban.

A hátoldal lekerekített lett, és az eszköz a legvékonyabb részén mindössze 3,8 mm vastag (az átellenes oldalon 8,5 mm-es). Valóban pehelysúlyú, mindössze 130 gramm, és ez alig több, mint egy kávéscsészealj súlya, de még a méret is összevethető ezzel. A kijelzőn mutatott szöveg automatikusan fordul, ha a felhasználó megfordítja az olvasót.

A 6"-es 300 ppi-s kijelző az eddigi legfényesebb a Kindle-k megjelenítői közül, annak ellenére, hogy az említett specifikációk olyanok, mint a Kindle Voyage-é. Az eszköz egy fizikai lapozó gombot is kapott.

Az új Kindle-tok egy bőrből készült borító, amelyhez egyben mágnesessel csatlakoztatható egy nagy akku is, így az olvasó dupla töltőrendszert kap. A tokban lévő akku 9 hétre, a Kindle saját akkuja 2 hétre elég működési időt biztosít – írja a HVG.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?