Megjelent az Opera-fejlesztők új böngészője

Több mint egy év tesztelés után megjelent az Opera készítőinek új böngészője, a Vivaldi 1.0 - jelentette be blogbejegyzésben az Opera egykori vezére, Jon Stephenson von Tetzchner.

Az ingyenes böngésző azokat a power usereket, azaz a haladó felhasználókat célozza meg, akiknek fontos a testreszabhatóság és a sokféle, beépített funkció - írja az origo.huSzámukra olyan lehetőségeket nyújt többek közt, mint a személyreszabható billentyűzetkombinációk, egérgesztusok, a megjelenés, a csoportosítható és halmozható fülek. Ha a megnyitott füleket, vagy címsort mi nem fent, hanem a bal oldalon, vagy esetleg lent szeretnénk látni, azt is beállíthatjuk. Gyorsparancsokkal lehet keresni a nyitott füleken, lapokon, könyvjelzőkben, előzményekben, és sok más helyen, de saját parancsokat is létre lehet hozni.

A hajdani Opera-vezér szerint a mai böngészők önmagukban nem kínálnak túl sok funkciót, és a kiegészítőkre támaszkodnak,a Vivaldi ezzel szembemegy.Rengeteg lehetőség és opció már be van építve, amit más böngészőnél csak több tucat bővítménnyel lehetne megoldani.

A böngésző a Google Chrome nyílt forráskódú verziójára, a Chromiumra épül, ami azt jelenti, hogya Chrome-hoz készült bővítményeket is lehet vele használni.Az első verzióból egyelőre még hiányzik a korábban ígért, beépített email-kliens, és a könyvjelzők szinkronizálása. A Vivaldi böngésző letölthető Windows, OS X és Linux rendszerekre is. A fejlesztők már dolgoznak a mobilos verzión. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?