A mobilos böngészőket készül letarolni a Facebook

Egyre több funkciót kap a Facebook mobilappjába integrált böngésző, a képesség immár nem csak a hírfolyamból megnyitott cikkek olvasására alkalmas, hanem hagyományos böngészésre is.

A friss, egyelőre teszt alatt lévő módosítás viszonylag apró: a Facebook-appból megnyitott weboldalak fölött megjelenik a szerkeszthető címsor, illetve a navigáláshoz szintén igen hasznos hátra és előre gomb is felbukkan, valamint az adott oldalt akár el is menthetjük a kedvencekbe, akárcsak az önálló böngészők esetében.

Az új felületen egy menü gomb is található, ugyanakkor ennek pontos funkcióját egyelőre homály fedi. Végül, de nem utolsó sorban az általunk látogatott tartalom aktuális népszerűségéről is információt kínál(hat) számunkra a Facebook.

A próbálkozás célja egyértelmű: tovább növelni a felhasználók kötődését, hogy még ritkábban kelljen elhagyni Facebook alkalmazását. A tetszőleges webcím megadásának lehetőségével már nem kell applikációt váltani, könnyen és gyorsan látogatható bármilyen külső weboldal – írja a HVG.

Kapcsolódók

Kimaradt?