Önkénteseket és szervezeteket köt össze egy internetes platform

Háromszéken internetes platform révén teremtenek kapcsolatot önkéntesek és projektek között. A sepsiszentgyörgyi Turulmadár Ifjúsági Iroda, több hónapos tervezés után indítja útjára önkéntes platformját, amelyet hamarosan itt érhetnek el.

Furus Levente, a kezdeményező civil szervezet elnöke szerint az internetes platform célja, hogy az megteremtse az önkéntesek és civil projektek közötti kapcsolatot, vagyis azzal segítse a civil szervezeteket és potenciális önkénteseket, hogy egymásra találjanak. Ugyanakkor a platform biztosítja a projektek átláthatóságát, az önkéntesek bekapcsolódását, az önkéntesség népszerűsítését és az önkéntes órák nyilvántartását.

A háromszéki informatikai vállalkozások segítségével és a Norvég Civil Alap támogatásával létrehozott internetes felület jelenleg tesztfázisban van, és itt érhető el, de várhatóan április folyamán beüzemelik, addig is észrevételeket és visszajelzéseket várnak a turuloffice@gmail.com email címre.

Furus Levente szerint a platform főoldalán a regisztrált projektekről, regisztrált önkéntesekről, a platformról, szervezeti eseményekről, valamint az önkéntességről találunk információkat. Emellett az oldal még tartalmaz egy blogfelületet, illetve megmutatja a legaktívabb szervezeteket és önkénteseket is.

Az internetes felület lehetőséget ad a szervezeteknek, hogy feltöltsék profiljukat, projektjeiket, híreiket, kezelhetik az önkéntesek óráit, kreditjeit, valamit kimutatásokat készíthetnek az óraszámokról, projektekről. Másrészről pedig az önkéntesek vagy az önkénteskedni vágyó személyek tölthetik ki profiljukat, kezelik önkéntes órájukat és projektjeiket. A platform különlegessége, hogy az önkéntes órák (kreditek) későbbiekben beválthatók lesznek különböző kedvezményekre az önkénteseknek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?