Androidos felületen terjeszkedik az Apple

Egy múlt heti cupertinói Apple-rendezvényen, sok egyéb mellett, Tim Cook azt is felvetette az egybegyűlt alkalmazottaknak, hogy nem idegen tőlük a gondolat: Apple-appokat jelentetnének meg a rivális platformra, Androidra.

Az Apple-vezér arról ugyan nem beszélt, hogy milyen appokra gondol, de szavai kapcsán azonnal megindultak a találgatások a tech-világban. Többen, köztük az Andoid Authority is úgy véli, a valószínűsíthető lehetőségek közé tartozna egy sor iCloud szolgáltatás, a naptártól kezdve egészen a jegyzetekig. Az iMessage is logikus választásnak tűnhet.

Az Apple Payről is beszélnek, itt azonban megfontolandó kérdéseket vet fel a biztonság.Mindenesetre, ha komolyak az Apple ilyen irányú tervei, meglehetősen bonyolult helyzetben találhatja magát. A google és a Microsoft ugyanis már régebb óta keményen törekszik arra, hogy szoftverei minél több platformon elérhetők legyenek, míg az Apple sokáig megmaradt saját, zárt ökoszisztémájában – írja a HVG.

Már volt ilyen próbálkozás, az Apple Musicot  egyfajta tesztnek szánták, hogy lemérjék, mekkora az érdeklődés az Android-világban egy ilyen „betolakodó” app iránt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?