Két éven belül itt a hidrogén-akkumulátor

A brit székhelyű Intelligent Energy képviselői azt állítják, hogy két éven belül elkészül az üzemanyagcellára épülő mobilos akkumulátor, amely egyetlen töltéssel 7 napig életben tartja a készüléket.

A cég 25 éve jelen van a piacon, több mint 1000 szabadalommal rendelkezik az energiatechnológia területén, és jelenleg is több élő projektben vesz részt. Ilyen például a hidrogén által meghajtott londoni taxi projekt, vagy egy szintén üzemanyagcellával működtetett repülőgép megtervezése, amin a Boeing megbízásából dolgoznak.

A cég tájékoztatása szerint egy meg nem nevezett, felfutóban lévő mobilgyártó hajlandó 7,6 millió dollárt áldozni annak érdekében, hogy az eddigi eredményekre és technológiára alapozva kifejlesszék az üzemanyagcella alapú mobilos akkumulátort.

A folyamat leegyszerűsített magyarázata alapján: a tervezett akkumulátor a hidrogént alakítja át elektromos árammá, ez alatt vízpára keletkezik.

A lehetséges árról, a cserélhetőségről, az esetleges újratöltésről nem tudunk semmit, egyedül azt, hogy két éven belül elkészülhet és ekkor már végleges termékként számíthatunk rá – írja a bitport.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?