Így kell helyesen tölteni akkumulátort

Számos tévhit létezik arról, hogyan kell feltölteni a telefonunkat úgy, hogy minél tovább tartson az akkumulátora.

Új telefon vásárlásakor a legtöbben még mindig igyekeznek “formázni” az akkumulátort, azaz egy napig is töltőn hagyják – pedig ezt már régen túlhaladta a technológia fejlődése.

Sokan ugyanakkor hajlamosak mindig töltőn hagyni a telefont, mondván legyen csak teljesen feltöltve, amikor reggel/bármikor elindul az ember otthonról. De nem érdemes hosszabb időn át teljes töltésen hagyni az aksit: márpedig ha folyamatosan be van dugva, akkor amint fogy egy kis energia, az rögtön újra rá is töltődik – a telefon tehát mindig 100 százalékos töltöttség körül lesz.

Néhány nagy löket helyett sokkal jobb, ha mindig csak részben tölti fel a telefonját – azt viszont mindig megteszi, amikor csak tudja. A legjobban akkor jár, ha olyan 80-90 százalék közti szinten mindig rátölt egy kicsit – de ez persze csak az ideális eset, amit a mindennapi használat során nehéz megvalósítani – írja a HVG.

A Battery University tanácsa szerint az ideális töltési hőmérséklet 10°C és 30°C között van, ugyanakkor – bár természetes, hogy töltés közben valamivel melegebb a készülék –, ha rendkívül melegnek érezzük, akkor ne használjuk tovább az adott töltőt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?