A mobilnetes fogyasztás jelentős növekedését jósolják

Az Ericsson évente kiadott Mobilitási jelentése mindenre kiterjedő friss információkat nyújt a technológia iránt érdeklődőknek az új mobilirányzatokról. A legújabb tanulmány a mobil-adatfogyasztás jelentős növekedését várja az elkövetkező években: az egy okostelefonra jutó forgalom várhatóan mintegy hatszorosára nő Európában és Észak-Amerikában 2015 és 2021 között.

Az egy aktív okostelefonra jutó adatforgalom öt éven belül Észak-Amerikában a jelenlegi havi 3,8 GB-ról 22 GB-ra, Nyugat-Európában pedig havi 2 GB-ról 18 GB-ra nő majd az előrejelzés szerint.

Jelenleg sok hálózatban a YouTube a teljes videóforgalom 70 százalékáért felelős, míg a Netflix részesedése elérheti a 20 százalékot azokban az országokban, ahol a streaming szolgáltatás elérhető.

Jelenleg a világon minden emberre jut egy mobil-előfizetés, és 2016-ban az okostelefon-előfizetések száma eléri majd a négymilliárdot. Európában az előfizetések hozzávetőlegesen fele okostelefon-előfizetés, az utóbbiak száma a jelenlegi 550 millióról 2021-re 880 millióra nő annak köszönhetően, hogy az öreg kontinensen élők mintegy 70 százaléka számára fontos, hogy elérje az internetet, bárhol is tartózkodik. Ennek megfelelően négy internethasználó közül három szélessávú szolgáltatáson keresztül fér hozzá a világhálóhoz, és 2021-re a mobilok több mint 70 százaléka okostelefon lesz - írja a computerworld.hu

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?