A mobilinternet öt éven belül meghódítja a hazai kommunikációs ipart

A hazai telekommunikációs szabályozó szerv, az ANCOM becsléseket készített felmérést a 2016-2020-ig terjedő időszakra, a felmérés szerint itthon az mobilinternet lesz az uralkodó hamarosan.

A 31 év alatti városi és vidéki fogyasztók egyaránt a kábeles internet háttérbe szorulását és a mobilnet terjedését várják. Az üzleti, a médiás és az oktatási szféra viszont arra számít, hogy a kábeles net is terjeszkedni fog. A mobilok népszerűsége is tovább nőhet, a mobilozós korba belenövő új generációknak, az átlagos belépőkor csökkenésének, az árak várható esésének és a mobinternet terjedésének hála.

A klasszikus értelemben vett mobilozást viszont sokak szerint kiváltják majd a online megoldások, amelyekkel immár valós időben is lehet kommunikálni. A vonalas telefonra és a lineáris televízióra hanyatlás vár az eredmények szerint, összegzi a mediainfo.hu.

A tavalyi év végén 16 millió szélessávú internetkapcsolat élt az orsz'gban, de ezek háromnegyede mobilos alapú (3G, 3G+, 4G). A mobilos szélessávú kapcsolatok száma 12 millió volt, ami negyedével haladja meg az egy évvel korábban mért eredményt, míg a 4 millió kábeles net mindössze 6 százalékos éve gyarapodást jelentett.

Kapcsolódók

Kimaradt?