Erősen kezdték az évet a kiberbűnözők

A kiberbűnözők gyakorta használt támadóeszközei nagyon durván kezdtek terjedni az év első napjaiban. Nehéz évre számíthatunk, ha ez így folytatódik.

A Heimdal Security biztonsági kutatói közzétették az év első napjaira vonatkozó jelentésüket, amely meglehetősen lehangoló képet fest a biztonsági helyzetről.

A legtöbb problémát egyértelműen az Angler okozza, amely az Adobe szoftvereinek sérülékenységeit ostromolja. Így különösen azokat a rendszereket veszélyezteti, amelyeken elavult Flash Player, illetve Reader szoftverek futnak. Ráadásul az úgynevezett Google Blackhat SEO technikát is használja annak érdekében, hogy a webes vírusterjesztés még aktívabb legyen. Az Angler jelenleg leginkább a Cryptolocker nevű zsaroló program terjesztésében kap szerepet – írja a biztonsagportal.hu.

A támadók módszere viszonylag egyszerű. Ismert, ártalmatlan weboldalakat próbálnak manipulálni, és olyan kódokat elrejteni azokon, amik átirányítják a böngészőt egy fertőzött weblapra.

A biztonsági cég szerint nagyon fontos az operációs rendszerek, illetve a különféle alkalmazások naprakészen tartása, rendszeres frissítése. Emellett olyan védelmet kell kiépíteni, amely több szinten képes fellépni a különböző fenyegetettségek ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?