Trollokat küld az Iszlám Államra az Anonymous

Az Anonymous hacktivista csoport arra kéri a felhasználókat, hogy péntektől mémekkel és képekkel figurázzák ki az Iszlám Államot.

A december 11-én induló online kampány lényege, hogy akik egyetértenek az Anonymous akciójával, azok a #Daesh és #Daeshbags hashtageket használva árasszák el a közösségi oldalakat az ISIS-t kifigurázó posztokkal.

A Daeshbag egy szójáték, amely az angol "douchebag", azaz "szarzsák", valamint a Daesh szó keveréke, ami a terrorszervezet arab nevéből (Dawlat al-Iszlamíja fal-Irak w Belád al-Sham) származó betűszó, és ezzel jelzik sokan, hogy nem ismerik el legitimnek a csoportot – írja az Origo.

Az Anonymous így érvel a trollkodás mellett: "Félelmet keltenek, és azt remélik, elhallgattathatnak mindannyiunkat. Sokan azonban – ahogy ők is –elfelejtik azt a tényt, hogy többen vannak ellenük, mint velük."

Az Anonymous a 130 emberéletet követelő párizsi terrortámadás után kezdte meg online hadjáratát az Iszlám Állam ellen. Az #OpParis keretében több fronton is sikeresen támadták már az ISIS profiljait és oldalait.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?