Szövetséget kötött a Google és a Facebook

A Google és a Facebook megállapodása szerint mostantól, ha egy androidos okostelefonon a böngészőben keres a felhasználó, akkor a találatok között megjelenhetnek a közösségi oldal appjából származó olyan publikus információk, mint például a nyilvános profiladatok.

Szintén feljöhetnek releváns céges oldalak, csoportok vagy éppen események tartalmai. A Google keresőalgoritmusa persze továbbra sem képes indexálni a Facebookon belül keletkező, egy-egy felhasználó által generált privát tartalmakat.

A Google-nek mindez azért előnyös, mert az appokon keresztül zajló információáramlásba nem képes "belehallgatni" a  keresője - ehhez minden fejlesztővel külön megállapodásra van szüksége. Ahhoz tehát, hogy a Google továbbra is a keresés első számú "megoldásszállítójaként" éljen a felhasználók fejében, szükség van az olyan gigászokkal kötött megállapodásokra is, mint amilyen a Facebook.

A Faceboomnak mindez azért jó, mert a megállapodás értelmében a találatok linkjei nem a Facebook webes felületére irányítják a felhasználót, hanem a böngészőből kilépve egyből az alkalmazásban találja magát, aki rákattint a hivatkozásra - írja a bitport.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?