Tárhelyet kapnak a Google Térképet bővítő felhasználók

Jutalmazza azokat a felhasználókat a Google, akik a Térkép alkalmazásban helyeket ajánlanak a többieknek. A kitartó munka eredménye akár 1 terabájtos Drive-tárhely is lehet.

Sokan ismerik a Google Térkép Helyi idegenvezetők programját: lényege, hogy a regisztrált felhasználók pontozhatják azokat a vendéglátóipari egységeket, amiket látogatnak, majd leírásokat adhatnak róluk, kérdésekre válaszolhatnak, fotókat tölthetnek fel. Ennek eddig nem sok értelme volt, legalábbis a szorgalmas felhasználók szemszögéből, így a Google-nél úgy döntöttek, ösztönzik kicsit a népet.

Mostantól, aki segít, pontokat kap. 1-es szinten (0-4 pontig) exkluzív tartalmakho férhetnek hozzá, 2-es szinten (5-49 pontig) Google-szolgáltatásokat és szoftvereket próbálhatnak ki másoknál korábban, 3-as szinten (50-199 pontig) a Google Térképen saját kitűzővel látszódik a felhasználó. A 4-es szinten (200-499 pontig) 1 terabájtnyi szabad helyet kapnak a Google Drive felhőjében, 5-ös szinten (500 pont felett) egy túrát nyernek a Google bázisára - írja az Origo.

Kimaradt?