Meghibásodott a budapesti 4-es metró robotpilótája

Szombattól a teljes üzemidőben járműkísérő személyzet nélkül közlekednek a budapesti 4-es metró automata szerelvényei. Hétfőn este azonban már be is következett az első látványosabb hiba.

Az Index beszámolója szerint a szerelvények mintegy negyed órán keresztül álltak, illetve hosszú időt töltöttek a megállókban. A hangosbemondóban azt mondták, műszaki hiba miatt.

Budapest új metróvonalán a megnyitás, azaz 2014 márciusa óta zajlik az utasforgalmi próbaüzem, amelynek keretében folyamatosak a tesztek annak érdekében, hogy a vonal a végleges használatbavételi engedélyt az év végéig megszerezze. A szerelvények eddig is teljesen automata üzemmódban közlekedtek, de mostanáig voltak járműfelügyelők a vonatokon, hogy probléma esetén beavatkozzanak.

A BKV közlése szerint nem történt az utasforgalmi próbaüzem során biztonságkritikus hiba és a rendelkezésre állás is folyamatosan eléri február óta a hatóság által előírt, rendkívül szigorú szintet. A járműkísérők a továbbiakban az állomások forgalmi ügyeletén teljesítenek szolgálatot.

A következő fázisban is lesznek olyan tesztek, amelyeket utasforgalom nélkül kell elvégezni, emiatt szeptember 27-én, október 4-én és 11-én üzemkezdettől 10 óráig az egész vonalon pótlóbuszok közlekednek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?