Pompás karácsonyfára vágyik? Ezeket a lépéseket kövesse a díszítésnél

A dekorációs elemeket jól meghatározott sorrendben szükséges a fenyőre helyezni, ha a tökéletes karácsonyfa megalkotása a cél, illetve az sem mindegy, mennyi és milyen színű gömb kerül az ágakra. A femcafe.hu portál összegyűjtötte a lényeges lépéseket.

  1. A dekoráció akkor is kifogásolható, ha túl sok szín és minta keveredik benne, és akkor is, ha túlságosan egyhangú. A tökéletes karácsonyfa akkor kivitelezhető, ha eltérő méretű gömböket, díszeket használ, színek közül viszont legfeljebb 2-3 árnyalatot kever az ember.
  2. A fa leveleinek színe alapján kiválasztható a dekoráció színe. Míg a Normannd fenyő zöldes árnyalatú, addig a lucfenyő kékesen csillog: a zöldes fák esetében a meleg árnyalatok és az arany színek mutatnak jól, a kékes fák esetében a pasztell és az ezüst bizonyul jó választásnak. 
  3. A díszítésnek egy jól meghatározott sorrendet kell követnie. Legtöbb bakit az eredményezi, hogy nem a megfelelő sorrendben kerülnek az ágakra a díszek. A karácsonyfa díszítését fentről lefelé kell kezdeni, először az égősort, majd a gömböket tanácsos felhelyezni.

Kapcsolódók

Kimaradt?