Sportol a családtagja? Mutatjuk, mit ajándékozhat neki karácsonyra

A sportolóknak rengeteg eszközre van szükségük, főleg akkor, ha terepen és nem edzőteremben végzik az edzéseiket. A futóknak például sok mindent ajándékozhat karácsonyra. A runnersworld.hu portál összegyűjtötte, mi mindenre lehet szüksége egy sportembernek.

Összecsukható pohár és tányér

A tübbször használatos pohár, főleg, ha futóversenyekre igyekszik a sportoló, hatékonyabb, mint egy palack. Hát még akkor, ha a sportoló gyakran megfordul terepen: egy összecsukható pohár és tányér jócskán megkönnyítheti a dolgát. Kis helyen is elfér, praktikus.

Rajtszám- és éremtartó

A legtöbb sportoló szeret gyűjtögetni: versenypólókat, érmeket, rajtszámokat. Az érmek és rajtszámok tárolása azonban nem egyszerű, ha az is cél, hogy nap mint nap láthassa az eddig elért sikereket. Ehhez jó megoldásnak bizonyul egy speciálisan erre a célra kifejlesztett tartó.

Rugalmas öv

Amikor tényleg csak annyi hely kell, hogy kulcsot, pár zsepit, telefont, némi pénzt és egy gélt vagy szeletet könnyen elérhető helyre tegyen a terepen sportolü, a legpraktikusabb tárolóeszköz a rugalmas öv. Többféle gyártó készít már ilyesmi kiegészítőt, még olyan is van, amin elől rajtszámrögzítőt, hátul pedig túrabot tartót is elhelyeztek.

Masszázshenger

Másra jó egy nagyobb, rücskös és másra egy kicsi, ami akár zsebben is elfér. A masszázshenger beszerzése előtt szükséges feltérképezni a sportoló vágyait, és annak alapján eldönteni, melyik az a hengertípus, ami a célnak megfelel. Hiszen a masszázshenger futó számára a cipő mellett, amolyan kötelező darab.

Fejlámpa

Teljesítményben, árban egészen nagy a szórás a fejlámpák esetében. Egy olyan futónak, aki általában aszfalton, kivilágított helyen fut, ugyanolyan fontos, hogy látható legyen és lásson, mint annak, aki erdőben szokott edzeni. 

Azonosító karkötő

Nagyon hasznos dolog, egy futónak főképp. Valójában, ha minden rendben, akkor persze nincs szükség arra, hogy bizonyos információkat megosszon jómagáról, de ha baj adódik, akkor nagyon megkönnyíti azok dolgát, akik segíteni szeretnének.

Vízálló zokni és kesztyű érintőképernyős telefonhoz

Az egyik legkellemetlenebb dolog, amikor az átázott futócipő és zokni kihűti a lábat. Hogy ez ne történhessen meg, érdemes olyan zoknit beszerezni, ami nem engedi át a nedvességet. A kesztyű folyamatos le-fölhúzogatása is idegesítő dolog: ahhoz, hogy a telefont kesztyűben is kezelhesse az ember, speciális darabra van szükség.

Cipőre húzható hólánc

Terepen is rendszeresen futó ismerősöd örökké hálás lesz ezért a kiegészítőért! Nem sok ennél hasznosabb és költséghatékonyabb csúszásgátló eszköz van a piacon, ami ráadásul tényleg burát módon stabilan tart még akkor is, ha totál jeges az út.

Lábápoló készítmények

Szükséges a lábfürdő a hosszú edzés utáni elgémberedett lábaknak, majd következhet a lábápoló vajas masszázs, végül a lábakra húzhat egy pár meleg zsenília zoknit, felpolcolhatja őket néhány puha párnára. Ezek közül bármelyikkel megajándékozható a sportoló.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?