135 éve írt palackba zárt titkos üzenet rejtőzött a padlódeszka alatt

Padlódeszka alá rejtett, 135 éves palackba zárt üzenetre bukkant egy vízvezeték-szerelő Skóciában. A titkos levél szerzői tréfásan akartak üzenni az utókornak.

Az edinburghi Peter Allan vízvezeték-szerelő radiátor áthelyezése miatt bontotta fel a padlót kuncsaftja házában, nagy meglepetésére pedig egy palackot talált, amely egy cetlit rejtett – írja a BBC. Az 50 éves férfi lerohant a tulajdonosokhoz, hogy megmutassa, amit talált. A tulajdonosnő megvárta, amíg a gyerekei hazaérnek, majd a jelenlétükben kétségbeesetten próbálta csipesszel és fogóval kihalászni a papírdarabot az üveg belsejéből, de nem járt sikerrel, ezért végül a szerelő kalapáccsal összetörte.

Ekkor derült ki, hogy a palack egy 135 éves üzenetet rejt, a feljegyzést pedig az a két munkás írta alá és keltezte, aki annak idején lerakta a padlót. „James Ritchie és John Grieve tették le a padlót, de nem itták meg a whiskyt. 1887. október 6.” – állt a cetlin.

A két férfi nevét később az 1881-es népszámlálás adatai között is megtalálták, mindkettőjük a palack rejtekhelyétől nem messze, Edinburgh egyik déli negyedében, Newingtonban élt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?