haj

Hajmosás: a túl meleg és a túl hideg víz sem megfelelő

A hideg és a meleg hőfoknak is komoly hatása lehet a haj állapotára: míg a meleg víz megnyitja a pórusokat, segít eljuttatni a hidratálóanyagokat és a természetes olajokat a fejbőrbe, amelyek aztán a haj növekedését segítik elő, addig a hideg víz lezárja a pórusokat, ami azért hasznos, mert kevésbé jutnak be a káros anyagok, egyfajta védőréteget képez. Ám nem mindegy, hogy mikor melyiket alkalmazza az ember, a fokokat váltogatni kell, írja a femcafe.hu portál.

Ha túlzásba viszi a meleg vizes hajmosást, egyáltalán nem lesz jótékony, könnyedén szárazzá teszi a hajat és a fejbőrt, amely hosszútávon korpásodáshoz vezethez. Így forró víz helyett jobb langyosat használni. A csak hideg vízzel való hajmosás pedig előbb-utóbb lapos, volumen nélküli hajkoronád eredményez. 

  1. Először langyos vizet vigyen fel a hajára, majd sampont, amely eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges olajokat. Figyeljen rá, hogy ne legyen túlzottan meleg a víz, mert a fejbőr sokkal könnyebben meg tud égni, mint hinné.
  2. Ugyanilyen langyos vízzel mossa le a sampont, majd jöhet a kondicionáló. Ezt viszont már hideg vízzel kell lemosnia, hogy lezárja a pórusaikat.

A menetrend tehát a következő: langyos víz, sampon, langyos víz, balzsam, hideg víz. Nem bonyolult, viszont számtalan kellemetlenséget elkerülhet, ha betartja ezt az egyszerű lépéssorozatot.
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?