Csücsörít, mindent megmutat magából? Ez taszítja leginkább a férfiakat a társkeresőkön

A társkereső oldalak női felhasználói gyakran testi adottságaikkal próbálnak hatni a férfiakra, ám többségüknek nem tetszenek a csücsörítő, szexuálisan túlfűtött fényképek, írja a vice.com felmérése alapján a femina.hu portál. 

A külső kulcsfontosságú az ismerkedésnél: társkereső oldalakon a keresgélőknek nincs lehetőségük belső tulajdonságokat kötni egyi-egy fényképhez, tehát marad a látható szempontok alapján zajló megítélés. A fotó által döntik el, hogy szimpatikus-e számukra az illető, emiatt mindenki igyekszik a lehető legelőnyösebb képeket feltölteni az ilyen oldalakra, a jó fotóra egy jó lehetőség kulcsaként tekint, de mégsem mindig sikerül eltalálni a megfelelő irányt.

A felmérés rávilágított, a férfiak nagy része korosztálytól függetlenül nem igazán kedveli, ha egy nő mindent megmutat, és ezzel próbál érvényesülni. Bár az alkalmi kapcsolatokhoz talán tökéletes prédának tűnik, aki kihívó fotóval van fent, de komoly szándék ezek mögött csak ritkán rejlik. A furcsa arckifejezések, mint a csücsörítés, vagy az extrém sminkek sem igazán nyerik el a tetszésüket, sokkal inkább egy természetes, mégis csinos és ápolt nőt keresnek, akárcsak a való életben. Persze a sminkkel jól kiemelhetők az arc vonásai, de túlzásba sem szabad vele esni.

Négy-öt fotó elegendő, ha azok változatosak, az ötödik ugyanolyan szelfi felesleges. Nem szerencsés csoportképeket feltölteni, mert ha csak ilyet lát az ember, nem tudja megállapítani, ki is az, akivel összehozta őt az algoritmus. A férfiakat jobban vonzza egy olyan profil, ahol nem csak arckép, hanem egész alakos fotó is van, hiszen erről az alkat és az összhatás is jobban felmérhető. A legtöbben szeretnék tudni, milyen is a kiszemelt hölgy tetőtől talpig.

Az ideális profil 

Nagy általánosságban a férfiak azokat a nőket kedvelik a legjobban a társkeresőkön, akik nemcsak beállított képeken pózolnak, hanem megosztanak magukról pillanatképeket is, mert ettől sokkal közelebbinek, emberibbnek tűnnek. A vidám fotó kedves természetről tanúskodik, ahogy a szabadban, természetes fénynél készült felvételek is megnyerőek lehetnek. 

A profil leírásában érdemes megadni a kort, a várost vagy foglalkozást, de egy humoros gondolat vagy a célok konkrét tisztázása is pozitív lehet. A kizárólagos emojihasználat és a teljesen üresen hagyott profil viszont nem népszerű, hiszen így semmilyen kézzelfogható információt nem kap a másik. Érdemes tehát jól átgondolni a bemutatkozást, esetleg egy ellenkező nemű barátnak megmutatni, hogy véleményezze.

A férfiak szeretnek kezdeményezni, hiszen akkor úgy érzik, ők tették meg az első lépést, viszont abba már hamar belefáradnak, ha folyamatosan ők irányítják a beszélgetést, és a másik fél nem kérdez, nem érdeklődik. Ahogy az életben, úgy az online térben is fontos fenntartani a kölcsönös érdeklődést. A hosszúra nyújtott internetes csevej is negatív lehet, mert ha két ember kölcsönösen érdeklődik egymás iránt, akkor ki kell próbálni, hogy személyesen is megvan-e a szimpátia. Ha túl sokáig húzódik a virtuális beszélgetés, nagy csalódás lesz, ha élőben mégsem működik a dolog.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?