Ezt az alapanyagot nem ajánlott sütés-főzés előtt megmosni

Magától értetődő, hogy a zöldségeket és gyümölcsöket sütés-főzés előtt szükséges megtisztítani, ám létezik egy olyan alapanyag, amely nem fogadja jól, ha vízbe áztatják, öblítgetik vagy keményen átmossák, írja az izeselet. hu portál.

Bár valójában nem tartozik a zöldségfélék csoportjába a gomba, sokan úgy tekintenek rá, és a zöldségekhez hasonlóan mossák, sütik-főzik bele az ételekbe is. Ezzel csupán az a gond, hogy a gomba nem igényli a vizet, mielőtt az edénybe kerül, ugyanis szerkezete a szivacshoz hasonló, ezért nagyon sok nedvességet képes magába szívni. Ha pedig mosás után a gombát például szeretné megpirítani a szakács, a sok eltárolt nedvesség miatt a végeredmény nem pirult, hanem sokkal inkább párolt lesz, és mindezt még egy nyálkás állag is kíséri. Ezért is ajánlott felhasználás előtt a gombákról kefével eltávolítani a szennyeződést.

Amire még érdemes figyelni, az a tárolás. A gombafélék hűtőben is csak 2-3 napig állnak el, ezért mihamarabb fel kell használni őket. Szivacsos szerkezetük miatt nagyon jól magukba szívják más élelmiszerek illatát és ízét, ezért a legjobb, ha arra a rövid időre is jól záródó műanyag dobozba kerülnek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?