Nyitható szájmaszkot fejlesztettek ki az éttermi étkezésekhez

Érintés nélkül nyitható szájmaszkot fejlesztettek ki izraeli feltalálók, hogy biztonságosabbá tegyék az éttermi étkezést. A maszk nyitása úgy működik, mint egy kerékpár kézifékje: egy kar megnyomásával kettényílik, hogy utat engedjen az ételnek.

A maszk mechanikusan, kézi távirányítással vagy automatikusan fog működni, utóbbi esetben akkor nyílik, ha az evőeszköz közelít hozzá – magyarázta kedden egy Tel-Aviv közelében tartott bemutatón Asaf Gitelis, az Avtipus Patents and Inventions alelnöke a Reutersnek. Az alelnök szerint a találmány lehetővé teszi, hogy biztonságosan egyen-igyon az ember mások társaságában egy étteremben, és közben a biztonságra is vigyázhasson.

A vállalat, amely már levédette a találmányt, a következő hónapokban akarja elkezdeni a maszkok gyártását. Előreláthatólag 3-10 sékel (4-12 lej) lesz az ára. Izrael már nagyjából újraindította gazdaságát az új koronavírusos esetek számának csökkenése után. Az éttermek is kinyitottak, de egyelőre csak elvitelre dolgoznak.

Romániában a veszélyhelyzet ideje alatt a vendéglők, kávézók és a teraszhelyiségeik zárva maradnak. Ez érvényes a hotelekben, motelekben, panziókban lévő éttermekre, kávézókra is. A catering típusú szolgáltatások továbbra is engedélyezettek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?