Ezzel a trükkel még finomabb lesz a rántotta

Rántottát mindenki tud készíteni. Még a főzésben kezdők, vagy éppen a konyhát csak messziről ismerők is megpróbálkozhatnak vele hiszen elkészítése egyszerű és gyors, s tojás általában mindig akad a hűtőben. A The Daily Meal azonban elárult egy meglepő trükköt, amitől még lágyabb és finomabb lesz a rántottánk. 

A rántotta az egyik legnépszerűbb reggeli, amelyet azonban hamar meg lehet unni, ezért is adtunk tippeket korábban arra, hogy mivel dobhatja fel ezt az ételt. A The Daily Meal ötlete azonban abban segít, hogy a rántottánk könnyű és lágy legyen. A titkos összetevő ráadásul a legtöbb háztartásban megtalálható. 

A tökéletes rántotta kulcsa a sütőpor. Nem, nemcsak süteményekben érdemes használni, hanem a rántottába is. A sütőport térfogatnövelőként szokták használni, mivel folyadékkal érintkezve, illetve hő hatására szén-dioxidot szabadít fel. Ez a hatása a rántottakészítésnél is jól alkalmazható, ha ugyanis két nagyobb tojáshoz hozzáadunk egynyolcad teáskanálnyi sütőport, egy könnyed és habos állagú rántottát kapunk. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?